Om Ditte
Ditte har gennem de sidste 15 år undervist på forskellige danske museer og højskoler. Hun er uddannet bachelor i forhistorisk- og middelalderarkæologi samt Cand. Mag. i kulturhistorie fra Aarhus Universitet, og tekstilvidenskab på Uppsala Universitet. Ditte har speciale i klædefabrikker, tekstiler og beklædning.
Dittes interesse for tekstile håndværk kom tidligt, hvordan holdt man sig varm før centralvarmen? Med en baggrund fra Skals håndarbejdshøjskole har hun arbejdet med rekonstruktion af bronzealderdragter til Moesgård Museum, med højskolekurser om strik og broderi, og undervist elever på museer i vævning og farvning.
Til daglig arbejder hun som gæsteforsker på Center for Tekstilforskning Københavns Universitet, samt som fagansvarlig på lex.dk og ansvarshavende redaktør på fagtidsskriftet Dragtjournalen. Det nuværende forskningsprojekt Ditte arbejder på er Red Væven, hvor forskningsgruppen indsamler viden om væve fra de danske museer. Læs mere om projektet her.

Artikler
Tenen
Bla bla bla
Dragtjournalen
Bbla bla
Skalk Junior
Bla
Arbejderhistoriske tidsskrift – Selskabet for arbejderhistorie
Essayet “Klæder skabt af… hvem?” er overvejelser skrevet på baggrund af mit speciale om klædefabriksarbejdere i Aarhus i tiden 1850-1920, deres arbejds og livsvilkår, samt hvordan det formidles for en bred skare af publikum.
Essayet er udgivet i 2023.
Tidligere projekter
Om vævere i Vestjylland
Den 30. april 2025 blev jeg interviewet som ekspert af DR om vævere i Vestjylland i midten af 1800-tallet. Peter Ørbæk var den gode vært, som beredvilligt stillede de gode entusiastiske spørgsmål om væve og vævninger og ikke mindst det samfund, de var en del af. Kulissen var Frilandsmuseets gård fra Vemb i Vestjylland.



Den historiske mand – hvem er det?
Den 18. november 2024 fik jeg æren af at tale til Kvinfos arrangement i forbindelse med Mændenes internationale dag.
Jeg skulle fortælle om den historiske mand, på den overvældende tidshorisont af 10 minutter.